16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 19 Juni 2012 10:11

Policija - rezultati akcije

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu 15.06. – 17.06.2012. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja naznačenog prekršaja shodno odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

 

Prilikom naznačene akcije kontrolisana su ukupno 953 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 376 prekršajnih naloga. Od ovog broja, 71 prekršajni nalog je izdat po pitanju alkoholiziranosti vozača: kod 61 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je 10 vozača odbilo da se podvrgne ispitivanju alkotestom i vađenju krvi. Po drugim prekršajima uručeno je 305 prekršajnih naloga.

Uprava policije MUP-a Ze-do kantona apeluje na sve vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i zaštitili drugi učesnici u saobraćaju.


URED POLICIJSKOG KOMESARA