19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 18 Juni 2012 10:02

Travnjak Bilinog iz inostranstva

Radnici i mašine zeničkog preduzeća ITC, koje je sa ponudom od 566.000 KM pobijedilo na tenderu za rekonstrukciju stadiona Bilino polje u Zenici, i tokom vikenda su skidali travu, koja će 1. avgusta biti zamijenjena novom – piše današnji Dnevni avaz. Prethodno će biti sanirane drenaže te ugrađeni električni grijači za grijanje terena, a bit će zamijenjene i stative, razglas, klupe za rezervne igrače.

- Imamo čvrsto obećanje izvođača radova da će do tog termina sve biti gotovo i da ćemo moći položiti travu, koju ćemo, ipak, morati uvesti iz inozemstva. Glavni razlog što travu Trening-centra Nogometnog saveza BiH ne možemo prebaciti na Bilino polje je to što proteklih mjeseci nisu bili povoljni vremenski uvjeti za njeno sazrijevanje – kaže za Avaz direktor JP za upravljanje sportskim objektima u gradu Husein Hinović.

Ističe da će zbog ove promjene poskupjeti radovi, ali i da su to već ukalkulirali kao mogućnost, jer je budžetom Općine Zenica za ovu namjenu osigurano 1,5 miliona KM. Hinović najavljuje da će se osim vikendom, raditi u dvije, a prema potrebi, i u tri smjene.

- Uskoro će biti raspisan i tender za nabavku trave. Vjerujemo da će biti sprenmi da početkom septembra ugostimo A-reprezentaciju – kaže Hinović, te dodaje da je NS BiH za prve domaće kvalifikacijske utakmice, uz Bilino polje, prijavio i sarajevski stadion “Asim Ferhatović Hase”