29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 17 Juni 2012 11:11

Ćiro definitivno ne dolazi u Zenicu

Čelik će se ipak morati okrenuti domaćim opcijama za novog trenera! Kako nam je jučer i sam kazao, Miroslav Ćiro Blažević nije spreman doći u Zenicu. Barem ne u ovom trenutku.

 

- Sine moj, ja sam emotivno jako vezan za vaš grad i Bilino polje, ali nije realno da dođem. Klupski dug je veliki, a ja nisam u prilici da prihvatam nešto što je neizvjesno. Ali, oni su, očito, vrlo ambiciozni da dovedu trenera kao što sam ja, a to je iluzija bez obzira na to što sam star - kaže Blažević. On ističe da je nemoguće raditi u uvjetima finansijske neizvjesnosti.

 

- To je iluzija, a ja sam ti još i na rehabilitaciji. Nisam još ni potpuno zdrav - kaže Blažević, koji se još liječi u Daruvarskim toplicama. Jučer mu je, kaže, u posjetu stigla i supruga.

Prije nekoliko dana predsjednik kluba Senad Sarajlić kazao nam je da je, ne postignu li dogovor s Blaževićem, realna opcija Milomir Odović, koji se jučer trebao vratiti iz Švedske. U konkurenciju je, saznajemo, posljednjih dana ušao i selektor mlade reprezentacije Vlado Jagodić. Zeničani će, u svakom slučaju, morati brzo reagirati, jer su i angažman igrača vezali za angažman novog trenera.

 

Sigurno je da odlaze Darijo Purić i Avdija Vršajević, vrlo vjerovatno i Aldin Šišić, koji se spominje kao novi član tuzlanske Slobode. Na Bilino polje mogli bi stići Nermin Varupa iz Travnika, Edin Husić iz Sarajeva, a ponovo je aktuelan i Ševko Okić iz Veleža te golman Dejan Bandović, ali i povratnik Elmir Kuduzović, koji je igrao za crnogorski Čelik iz Nikšića.