29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 07 Juni 2012 05:13

IK Vrijema: Nova knjiga

 

SARAJEVO PIŠE ZA FRIEDRICHSHAFEN - Portret Sarajeva kakav nije moguće naći ni u jednom turističkom vodiču - U izdanju Goethe-Insititut u Sarajevu i izdavačke kuće Vrijeme Zenica objavljena je knjiga SARAJEVO PIŠE ZA FRIEDRICHSHAFEN. Knjiga je nastala kao rezultat projekta Goethe-Insititut u Sarajevo i dnevnog lista “Südkurier” iz Friedrichshafena u kojem je godinu dana dvanaest mladih ljudi iz Sarajeva na njemačkom jeziku pisalo po jednu reportažu za dnevni list “Südkurier“.

 

U njihovom pisanju može se prepoznati mnogo toga, ali uvijek i svugdje ljubav prema Sarajevu, jednom veličanstvenom gradu. Na taj način nastao je živopisan portret današnjeg Sarajeva kakav nije moguće naći ni u jednom turističkom vodiču.

 

 

Goethe-Institut je ove tekstove mladih autorica i autora objavio kao knjigu na njemačkom i bosanskom jeziku, i to ne samo zbog toga što se ovdje radi o novoj i neobičnoj slici “Raskrsnice Sarajevo”, već i iz želje da se dokumentuje jedan projekt koji može poslužiti kao primjer dijaloga, ljubavi i poštovanja između dva grada i dvije zemlje.

 

 

Promocija knjige Sarajevo piše za Friedrichshafen održat će se u petak, 8. 6. 2012. godine u Geothe Institutu Sarajevo (Bentbaša 1a) u 19 sati.

 

 

Muamer Spahić

 

IK Vrijeme Zenica

 

vrijemesa