28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 06 Juni 2012 16:23

SBB predložio kandidate

Predloženi su kandidati SBB BiH ZDK za predsjedavajućeg Skupštine ZDK i ministara u Vladi ZDK, saopćeno je iz ove stranke, koja je dostavila i biografije kandidata. 


Shodno potpisanome PROTOKOLU o principima uspostave saradnje između Socijaldemokratske partije BiH i Saveza za bolju budućnost BiH, dogovorena je raspodjela predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona i ministara privrede, finansija i boračkih pitanja. Predloženi kandidati Saveza za bolju budućnost Zeničko-dobojskog kantona su:


1. Predsjedavajući Skupštine ZDK – Fahrudin Brkić, dipl. ing. šumarstva, iz Vareša. Završio Šumarski fakultet u Sarajevu, 2000. godine, a pri završetku magistarskog studija iz oblasti “Ekonomika i organizacija šumarstva” na Šumarskom fakultetu u Sarajevu. Pripadnik Armije RBiH 1992-1995., dva puta sam ranjavan. Danas ratni vojni invalid sa 60 % trajnog invaliditeta. Zaposlen u JP.”Šumsko-Privredno Društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići u PJ.”Šumarija” Vareš, na radnom mjestu Šef Radne jedinice“Bukovica”. Zastupnik SBB-a u Skupštini ZDK, i zamjenik predsjednika Kluba zastupnika SBB. Član Komisije za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, osnovane od strane Skupštine ZDK.


2. Ministarstvo privrede – Džemil Ugarak iz Visokog, Ekonomski Fakultet u Sarajevu, viša komercijalno ekonomska skola, poslovni smjer. Vlasnik firme UGARAK PRODUKT sa 81 uposlenih, i koja ima sve Europske certifikate, a 40% proizvoda izvozi u Europu. Pripadnik Armije R BiH 1992- 1995 godine. Kao Direktor reprezentacije TAEKWON DO i glavni sponzor osvaja mnoštvo medalja širom europe i svijeta. Reprezentacija Taekwondoa je osvojila treće mjesto na Europskom prvenstvu, peto mjesto na Svjetskom prvenstvu i prvo odnosno zlatnu medalju na prvenstvu Balkana. U nogometu sa NK Bosna Visoko, kao potpredsjednik osvaja Kup BiH i prvo mjesto lige BiH.  Sa grupom prijatelja započinje gradnju samoodržive džamije i centra (obdanište, 7 poslovnih objekata,gasulhana, prostor za omladinu, učionica itd).Učesnik je mnogih humanitarnih akcija po raznim osnovama.

 

3. Ministarstvo finansija –mr. Mirsad Isaković, iz Zenice, asistent finansijske grupe predmeta na Univerzitetu u Travnikuu toku izrada doktorske disertacije. . Autor dvije stručne knjige o: “Marketing u poslovnom planu tržišno orijentalnog strateškog menadžemnta” I “IPA progrma u funkciji regionalnog razvoja BIH”..Učesnik na brojnim medjunarodnim konferencijama i naučnim simpozijima Radovi su dobili visoke ocijene u stručnim krugovima te su isti objavljeni u medjunarodnim časopisima. Pod pokroviteljstvom EU odrzao predavanja na seminaru - „Upravljanje kvalitetom u Turizmu i Ugostiteljstvu“. Trenutno pod pokroviteljstvo IPMA predaje i vodi seminare za edukaciju projekt menagera za licencu EU i to „ D „ certifikat koji je priznat u cijeloj EU. . Pripadnik Armije BiH od 1992. godine, bivši član Generalštaba ARBIH, demobilisan u činu pukovnika.

 

4. Ministarstvo za boračka pitanja – gospodin Ekrem Tuka, iz Zenice, VSS trener za specijalne namjene Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, Univerzitet u Sarajevu.Pripadnik Armije BiH od 199, više puta pismeno pohvaljivan i nagrađivan od Komandanta brigade, Komandanta 3. Korpusa i Komandanta Armije BiH , završio školu ratnih vještina u Sarajevu i stekao zvanje komandanta-instruktora Izviđačko-diverzantskih jedinica Kao komandir Izviđačko-diverzantske čete 3. Korpusa, na mjestu oficira u činu kapetana dva puta ranjavan, a za požrtvovanost i zalaganjeu borbenim dejstvima nagrađen najvećim ratnim priznanjem „Zlatni ljiljan“. Okupio veliki broj mladih, ambicioznih i sposobnih ljudi, te kroz treninge i rad sa njima postigao velike sportske uspjehe na dosadašnjim takmičenjima, prvo mjesto u Bosni i Hercegovini u raftingu. U 2012 godini imenovan za Predsjednika Kajak-kanu Saveza Federacije BiH. Dobitnik priznanja kao najuspješnijih sportski trener u 2011. godini.  Dobitnik mnogobrojnih nagrada, priznanja i pohvala u dosadašnjem radu i zalaganju