28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 04 Juni 2012 23:02

Beganović opet na čelu Čelika?

U Zenici "zatišje pred buru". Poznavajući situaciju u i oko kluba, ni ovog ljeta neće biti dosadno na Bilinom polju. Klub je bez trenera, polovini igrača su istekli ugovori, a većina ih se ne namjerava vraćati u Zenicu. Navijači i simpatizeri crno-crvene boje su digli ruke od kluba, koji se u posljednjih 16 godina može pohvaliti sa učešćem u Intertoto kupu 2001, trećim mjestom u prvenstvu 2007. godine, te finalom Kupa 2011.godine. U ostalim sezonama crno-crveni su se pretežno borili za opstanak u ligi, mora se kazati premalo za klub sa najboljom infrastrukturom, naljepšim stadionom u državi, nekad najbrojnijom publikom u regiji koja sigurno zaslužuje mnogo više.

 

Stariji ljubitelji nogometa u Zenici kazat će, naredna sezona je posljednja u kojoj se očekuju promjene na bolje.Naime, ove godine na prostoru Općine Zenica će biti održani izbori za novog načelnika, sadašnji prvi čovjek grada Husejin Smajlović nakon dva mandata, kandidirat će se i za treći, a kako "keca iz rukava" vidi u tome što će pomoći da naredne sezone Čelik bude u vrhu tabele, te tako pridobiti glasove biraća u Zenici.

 

Kada je u pitanju ekipa koja je prošlu sezonu završila na devetom mjestu uz negativnu gol razliku uz igru u proljetnom dijelu prvenstva koja je ravna nižim ligama. Kako stvari stoje, Vlatko Glavaš će postati bivši trener, a na njegovo mjesto će ponovo sjesti (nakon što je napustio ekipu u 17. kolu) Elvedin Beganović koji je favorit većine članova Uprave.

Bez obzira ko bude trener čeka ga jedna nova ekipa, budući da je polovini igrača istekao ugovor, a većina se zbog dugova i zasićenja u crno-crvenom dresu više ne misle vraćati u Zenicu. Biće interesantno pratiti u narednom periodu, kako će klub skupiti novac da zadrži najbolje igrače, te angažuje 6-7 pojačanja kako bi naredne sezone Čelik konačno bio u vrhu Premijer lige.

 

Dino K. SC Sport.ba