25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 01 Juni 2012 09:29

Galerija: Reprezentacija u Čikagu

Zenicablog vam donosi, kroz objektiv našeg sugrađaniona Harisa Begičevića, atmosferu prije, u toku i nakon utakmice BIH - Meksiko u Čikagu, SAD.

 

 Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskoj utakmici u Chicagu poražena od Meksika sa 1:2. Strijelac gola za BiH bio je Edin Džeko u 29. minuti, dok su pogotke za Meksiko postigli Giovani dos Santos u 7. i Javier Hernandez Chicharito u 90. minuti. Nogometaši BiH pretrpjeli su drugi poraz u posljednjih pet dana. Izabranici Safeta Sušića su na stadionu "Soldier field" u Chicagu izgubili od Meksika sa 1:2, golom Chicharita u posljednjim sekundama utakmice. Iako su odigrali mnogo bolje nego protiv Irske, greške u odbrani ponovo su bh. reprezentativce koštale poraza.

Meksiko je poveo u 7. minuti golom Dos Santosa, koji je iskoristio grešku Sanela Jahića i s pet metara savladao Asmira Begovića. Nakon primljenog gola reprezentacija BiH preuzela je inicijativu i stvorila nekoliko prilika, a u 29. minuti došla je do poravnanja. Misimović je odlično uposlio Džeku, koji je izašao sam pred golmana Meksika Ochou, zaobišao ga i poslao loptu u prazan gol. U nastavku utakmice obje ekipe imale su po nekoliko prilika, a u finišu meča Meksikanci su uspjeli doći do trijumfa. Katastrofalnu reakciju Vranješa u šesnaestercu iskoristio je napadač Manchester Uniteda Chicharito i pogodio za konačnih 2:1.

 

POGLEDAJ GALERIJU KLIKOM OVDJE