28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 23 Maj 2012 01:23

Huseinspahić i Ćorić na EP-u

Reprezentativci Karate kluba "Kumite" iz Zenice, Elvir Huseinspahić i Amila Ćorić, u sklopu Reprezentacije BiH u Tradicionalnom karateu kreću prema Poljskoj gdje će se ove godine održati Europsko prvenstvo u tradicionalnom karateu. Obzirom da su pripreme reprezentativaca iz našeg kluba trajale prošlih pet mjeseci, od naše seniorke Amile Ćorić koja iza sebe ima odlične rezultate, očekujemo dobar nastup i na ovom takmičenju.

 

Osim Amile Ćorić pripreme je prošlo još četvoro najmlađih reprezentativaca iz Karate kluba "Kumite", ali na žalost zbog nedostatka finansijskih sredstava naši najmlađi i istovremeno najbolji takmičari, ove godine neće biti u mogućnosti predstavljati našu državu na ovom prvenstvu. Iako smo na posljednjem Svetskom prvenstvu osvojili drugo i treće mjesto u kategoriji djevojčice 6 - 7 godina, ovaj rezultat za sada možemo samo pamtiti i spominjati, jer nas na kraju svakih priprema svaki put zaustave isti problemi.
U svakom slučaju moramo se zahvaliti onima koji su omogućili i ovoj maloj ekipi odlazak na jedno veliko okupljanje karatista iz čitave Europe.

 

Veliko hvala:
Općini Zenica
Telekabel Zenica
Europart Zenica
Bosna Vet Zenica
SR "Orijent" Zenica i mnogim drugim prijateljima koji su željeli pomoći ovom Karate klubu, ali su u tome ovaj put bili spriječeni.