23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 22 Maj 2012 12:52

Čelik sutra dočekuje Travnik

Šef struke Vlatko Glavaš i kapiten Emir Jusić obratili su se medijima i navijačima pred posljednju ovosezonsku utakmicu u prvenstvu. Čelik će sutra na Bilinom polju ugostiti komšije iz Travnika.
 
Glavaš se osvrnuo na prethodne utakmice i na utakmicu u Gabeli:“Prije svega ja moram čestitati svojim momcima, bez obzira na sve. Došao sam ovdje prije mjesec i po dana, bilo je mnogo stvari koje nisu bile za renome ovog Kluba. Na kraju smo uspjeli da se konsolidujemo i odigramo nekoliko dobrih utakmica, pogotovo ovu u Gabeli. Bila je teška utakmica, s puno pritiska od strane domaćina, ali momci su to stojički podnijeli i s tim bodom smo i teoretski osigurali opstanak. Sa sutrašnjom pobjedom protiv Travničana ćemo biti na osmom mjestu, kojim niko u Zenici sigurno nije zadovoljan. U poređenju sa ranijim nekim sezonama to mjesto može značiti i uspjeh, ali za Zenicu, navijače i ove momke koji igraju, pa i za mene kao trenera ovo nije uspjeh. Ja vidim Čelik samo u gornjem dijelu tabele, jer ovaj Grad i Klub to zaslužuju. Ljudi u klubu ako budu svjesni u šta ulaze u buduću sezonu, mislim da trebaju imati prave smjernice, jer mene interesuje samo Čelik u vrhu tabele.“.
 
O sastavu za sutrašnji meč rekao je:“Biće dosta izostanaka. Vršajević i Horić imaju kartone, Travančić je bolestan, Martinović i Stupar povrijeđeni. Šišić je spreman, i već jučer je trenirao, a vraćaju nam se i Kapetan i Isaković. Nije bitno ko igra, svi moraju dati maksimum.“
 
Na pitanje novinara, Glavaš se u nastavku ponovo osvrnuo na svoj dosadašnji rad i budućnost Kluba: „Kada sam dolazio ovdje naš prvi zadatak je bio da ostavimo Čelik u ligi. I evo to smo uspjeli. Tako smo i dogovorili, tri mjeseca plus dvije godine. Druga stavka dogovora bio je novi i jak Čelik. Treba nešto da se presiječe. Nije bitno hoću li ja biti trener sutra, ali ja želim da se uspostave neke nove smjernice. I u dovođenju igrača i u svemu. Pojedinac nije Čelik. On pripada ljudima koji ga vole, Robijašima i Zeničanima. Ja želim samo rad sa pravim momcima i sa pravim igračima, i ako ostanem, tražit ću da Klub dovede mnogo jaka pojačanja jer samo tako možemo izaći iz ovoga svega“.
 
Kapiten Jusić se također osvrnuo na sutrašnju utakmicu, ali i na budućnost:“Sutra nam dolazi Travnik koji je u prošlom kolu dao tri gola Prijedorčanima, i očito su golgeterski raspoloženi i moramo na to paziti. Mi smo se digli ove zadnje tri-četiri utakmice, i mislim da sutra treba odigrati dobro i pobijediti. Nije isto biti osmi, i četrnaesti. Nije to neki uspjeh, ali treba se okrenuti idućoj sezoni, vidjeti šta nam je činiti, pa da izađemo i u Evropsko takmičenje. Sutra treba odigrati dobru, čvrstu i mušku utakmicu i dobiti Travnika.“
 
nk celik