29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 20 Maj 2012 13:45

Seminar za političare

Centar za nove inicijative, u saradnji sa Robert Schuman Institutom i Fondacijom Hans Seidel iz Njemačke, organizivao je od 17. do 20 maja 2012. u Zenici seminar ''Politička komunikacija i izborne kampanje“.  Seminar je bio predviđen za kandidate na lokalnim izborima, a na njemu su učestvovali predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA), Partije demokratskog progresa (PDP), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, te HDZ-a1990.


Predavači su bili eksperti iz ovih oblasti iz BiH, Hrvatske i Srbije, a seminar je otvorila direktorica Robert Schuman Instituta Kinga Szabo, saopštio je Centar za nove inicijative.
Između ostalih, učesnicima se u diskusiji obratili i Senad Šepić, potpredsjednik SDA i zastupnik u Parlamentarnoj skuštini BiH, Martin Raguž, zamjenik predsjednika HDZ 1990 i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, Branislav Borenović, potpredsjednik PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini RS, te Mirsad Zaimović, predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK i poslanik u Parlamentu Federacije BiH.