29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 11 Maj 2012 20:57

Vrh SDP-a u Zenici

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH u ovom periodu nastoji da se bavi lokalnim, a ne državnim pitanjima, a normalno je da je u svakoj sredini i naša strategija drugačija, specifična za to područje, izjavio je predsjednik ove stranke Zlatko Lagumdžija danas u Zenici na skupu "Dan strateškog planiranja SDP-a BiH", komentarišući retoriku političkih stranaka u BiH uoči lokalnih izbora.


"Želimo da vidimo kako da gradovi i općinska vijeća budu funkcionalni, a ne da se pred lokalne izbore bavimo pitanjima, kao što su pregovori s Međunarodnim monetarnim fondom, čak politizovanje pitanja Srebrenice, koja nemaju veze sa lokalnim sredinama", dodao je on.

 

Uoči početka skupa, federalni premijer i generalni sekretar SDP-a Nermin Nikšić izjavio je novinarima da je ova "manifestacija interna partijska stvar, gdje se unutar Stranke pripremamo za izbore“, dodajući da su u ovoj stranci u toku pripreme za utvrđivanje lista kandidata za lokalne izbore.

 

Napomenuo je da je Glavni odbor SDP-a nedavno u Doboju usvojio izbornu strategiju i program za predstojeće lokalne izbore, te da se danas u Zenici razgovara o operacionalizaciji izborne strategije po kantonima i općinama.