24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 30 April 2012 16:05

Amna Fetić najbolja

Zenica je bila domaćin prvog Zenica Open 2012., karate turnira za djecu, kadete i juniore u organizaciji Karate kluba „Internacional“ iz Zenice. Turnir je održan u Gradskoj areni Zenica, uz prisustvo 554 takmičara iz 53 kluba iz Bosne i Hercegovine, Crne gore, Hrvatske i Srbije. Ocjena svih gostiju, te zvaničnika Karate saveza je da je ovo jedan od najbolje organizovanih turnira u Bosni i Hercegovini i regiji.

 

Takmičenje je održano na pet tatamija u 67 kategorija, za uzraste djece, kadeta i juniora. Najbolji u ukupnom plasmanu su: prvo mjesto – KK Perfekt iz Sarajeva, drugo mjesto – KK Bar iz Bara (Crna gora), treće mjesto – KK Bihać iz Bihaća. Domaćin KK Internacional zauzeo je odlično peto mjesto u ukupnom plasmanu.

 

Domaćini su osvojili jedanest medalja, a najbolja takmičarka je bila Amna Fetić, koja je jučer briljirala i osvojila dvije zlatne medalje u kategoriji borbe pojedinačno i borbe juniorke ekipno zajedno sa Samrom Mujiić i Aminom Bečić. Ostali osvajači medalja su: zlatne: Emina Pašanbegović (kate), Sanin Orlić (kate), kata tim djevojčice 13 – 14 godina u sastavu: Begić Lejla, Jašarević Esma i Bajrić Jasmina, srebrne medalje: Muharem Keleštura (kate), Ibrahim Šehić (kate), bronzane medalje: Alma Bećarević (kate), Jašarević Esma (kate), Jasmina Bajrić (kate) i kata tim djevojčice 11 – 12 godina (Keleštura Semina, Pašanbegović Emina, Bećarević Alma).

 

Odličnom organizacijom međunarodnog turnira karate klub Internacional Zenica, je pokazao da pored sportskih rezultata koji ga svrstavaju u sam vrh bosansko hercegovačkog karatea, može i zna napraviti vrhunski sportski spektakl. Uprava Karate kluba „Internacional“ uz podršku šire zajednice i sponzora, te roditelja djece koja treniraju u Klubu je uspjela organizovati odličan turnir i njihova poruka je – Vidimo se na sljedećem Festivalu karatea „Zenica Open 2013“.