16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 30 April 2012 14:54

GGM: Radovi Lukovo polje

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem obavještavaju učesnike u saobraćaju i građanstvo da je početak radova na rekonstrukciji dijela Goraždanske ulice planiran za petak 04.05.2012. godine. Planirani radovi zahtjevaju izmjene postojećeg režima odvijanja saobraćaja. Utvrđenim planom radova predviđeno je zatvaranje jedne saobraćajne trake dijela Goraždanske ulice na potezu raskrsnica Prve Zeničke brigade – otpad sekundarnih sirovina Dilaver.

 

S ciljem omogućavanja nesmetanog odvijanja saobraćaja za naselje Lukovo Polje i objekte uz saobraćajnicu saobraćaj će biti organizovan na slijedeći način: pomoćna novoizdrađena saobraćajnica uz kasarnu 7. muslimanske brigade predviđena je za odvijanje jednosmjernog saobraćaja iz pravca ulaz kasarna - streljana – pekara Ekmek i koristit će se kao saobraćajni ulaz u naselje Lukovo Polje, dok će saobraćaj iz pravca otpad sekundarnih sirovina Dilaver - raskrsnica ulica Goraždanska i Prve Zeničke brigade biti organizovan jednosmjerno slobodnom saobraćajnom trakom i koristit će se kao saobraćajni izlaz iz naslja Lukovo Polje.

 

Na platou ispred buvlje pijace Lukovo Polje i pješačkog mosta zabranjuje se svaka vrsta zaustavljanja i parkiranja izuzev za vozila snadbjevanja privrednih objekata uz plato. Učesnici u saobraćaju i građanstvo mole se za poštivanje saobraćajne signalizacije s posebnim akcentom na ograničenje brzine, kao i na strpljenje i razumjevanje prilikom realizacije projekta.


Promjena režima saobraćaja bit će na snazi do završetka planiranih radova.


Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a
Press Općine Zenica