28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 April 2012 02:14

Optužen za bludne radnje

Kantonalno tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Saliha Delića (62) iz Zenice, zbog sumnje da je počinio produženo krivično djelo bludne radnje. Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici. Delića se tereti da je u periodu od novembra 2011. godine pa do sredine marta 2012. godine, u svojoj kući u selu Sviće kod Zenice, u namjeri da zadovolji svoju spolnu pohotu više puta seksualno uznemiravao malodobnu dvanaestogodišnju kćerku svoga brata.

- Nakon što bi skinuo sa sebe i djeteta donji dio odjeće, naređivao joj je da legne u krevet što je uvijek i radila, a zatim je prstima dirao po genitalijama, ljubio je, pa legao preko nje i svojim spolnim organom trljao po vanjskom dijelu spolnog organa oštećene, nakon čega bi odlazio u kupatilo gdje je ejakulirao, govoreći oštećenoj da ne smije ništa mami kazati jer će je mama zaklati a on završiti u zatvoru – stoji u optužnici.
Djevojčica se ipak povjerila majci, koja je njenog amidžu prijavila policiji. Delić se nalazi u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda u Zenici.Izvod iz optužnice objavljen je na stranici Tužilaštva ZDK.