19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 18 Septembar 2011 16:17

Pobjeda u sjeni povrede Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

adnan sabanovicNakon subotnje sjajne pobjede RK ,,Čelika'' u Trebinju protiv dobre ekipe ,,Leotara'' (pobjeda ,,Čelika'' 35:30) i zauzimanja čelne pozicije na prvenstvenoj tabeli u Premijer ligi BiH, u Zenici vlada prava rukometna groznica. U redovnom prvenstvenom kolu Premijer lige BiH, u srijedu 21. septembra u 20 sati u Gradskoj areniji ,,Čelik'' u derbiju kola dočekuje respektabilnu,  tretno petoplasianu ekipu Konjuha iz Živinica, koja igra u evropskim kupovima,  a za ovu utakmicu u Zenici vlada ogromno intresovanje, tako da se očekuje dolazak na utakmicu oko 3000 ljubitelja sporta, navodi se u saopćenju RK Čelik!


-    Konjuh je ekipa vrijedna poštovanja, a mi igramo sve bolje i bolje i bez obzira na šok i tragediju zbog povrede najboljeg golmana u BiH Adnana Šabanovića u subotu u Trebinju - mi očekujemo novu pobjedu i zadržavanje prve pozicije na tabeli. Na ovaj način pozivam sve Zeničane da u srijedu, 21. septembra  u 20 sati dođu u Gradsku arenu, podrže nas i uživaju u borbenoj igri novog ,,Čelika''  – kaže predsjednik Kluba Pane Škrbić.

ŠABANOVIĆ OPERISAN

Pobjeda ,,Čelika'' u subotu  u Trebinju ostala je u sjeni šoka cijelog tima i korektne trebinjske publike, kada  se u posljednjoj sekundi prvog poluvrmena povrijedio najbolji golman u Bosni i Hercegoviniu,  golman ,,Čelika''  Adnan Šabanović.

Prilikom posljednje odbrane, u bukvalno posljednjoj sekundi prvog poluvremena, udarcem lopte u desnu nogu, Šabanoviću je zajedno sa zviždukom za kraj poluvremena ,,ciknula'' tetiva na peti desne noge, a gorostasni golman je pao kao pokošen. Prvu stručnu pomoć Šaboviću je pružio poznati zenički specijalista-ortoped, inače ljekar RK ,,Čelika'' Dr. Amir Salčin, koji ga je jutros u ranim jutarnjim satima i operisao u Zeničkoj kantonalnoj Bolnici.

-    Operacija je u redu protekla. Sve je u najboljem redu. Šabanović se dobro oporavlja i ja se nadam najboljem – kaže dr. Salčin.

Deset minuta odamah nakon završetka operacije Šabanaovića je posjetila delegacija Rukometnog kluba ,,Čelik'', na čelu sa pedsjednikom Panetom Škrbićem, te igračima - kapitenom Emirom Šahinovićem, Aldinom Bega-gićem i Edinom Bajramovićem.
-    Šabanović nakon operacije izgleda odlično. Rukometni klub će mu pružiti maksimalnu pažnju i podršku. On to zaslužuje jer je Šabanović prije svega odličan čovjek, drug i prijatelj, a onda i najbolji golman u državi. Nadamo se najboljem i očekujemo da najbolji gomlan u BiH  za dva – tri mjeseca ponovo stane između stativa Kluba i državne reprezentacije - izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Kluba.

Šabanović je tom prilikom rekao ,,Žao mi je što sam vas ostavio na cjedilu...'', a predstavnici Kluba su mu uputili riječi podrške i uvjeravanja da će sve opet nakon par mjeseci s njim biti u redu. Šabanović se, šaleći se, obratio Šahinoviću i reklao  ,,Bubi, što nisi donio soka da vas počastim...''Kod izvrsnog i popularnog golmana Šabanovića od njegove operacije do sada stalno traje ,,promenada'' posjeta: posjetili su ga, između ostalih,  treneri Miki Filipović i Sanjin Aldobašić, rukometaši, bivši trener ,,Čelika'' Vlado Zeljko i drugi.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je posebnu zahvalnost izrazio dr. Amiru Salčinu, koji se svojski angažovao, pazio na Šananovića od same povrede do dolaska u Zenicu i na kraju izvršio uspješnu operaciju.
-    U ime cijelog Kluba veliko hvala dr. Salčinu, velikom čovjeku, humanistu i doktoru koji se od prvog trenutka maksimalno angažovao na medicinskom zbrinjvanju našeg Šabanovića, u toku noći na putu od Trebinja do Zenice davao instrukcije timu u Bolnici za pripremu operacije i na kraju jutros rano izvšio operaciju – kaže Škrbić.

SJAJNA POBJEDA PROTIV LEOTARA

U subotu 17. septembra ,,Čelik'' je zabilježio novu sjajnu pobjedu, matiravši dobru ekipu ,,Leotara'' u drugom poluvremenu krajnjim rezultatom 35:30. U prvom poluvremenu je Leotar stalno bio u voćstvu sa jedan-dva gola razlike, tako da je  prvo poluvrejeme i završilo pobjedom ,,Leotara'' rezultatom 16:15.

-    Ekipa Leotara nije ni malo naivna ekipa. Grčevito su se borili u prvom poluvremenu i stalno vodili, a u drugom poluvremenu je došla do izražaja naše znanje, sposobnost i snaga, pa smo preuzeli inicijativu i mi imali stalno voćstvo, tako da smo na kraju zalsuženo slavili rezultatom 35:30 – kaže trener Čelika Ljubomir Filipović.
U ,,,Čeliku'' se borbenošću i zalaganjem  istakao kompletan tim, a igrali su golmani Šabanović (u prvom) i Starčević u drugom poluvremenu Emir Šahinović (dao 13 golova, dva iz penala), Bajramović, Kadić, Duvnjak, Aldin Begagić, Davor Lučić i Goran Šarenac. Posebno je briljirao Davor Lučić, koji je dobro igrao protiv svoje bivše ekipe ,,Leotara''  i zabio im 5 golova, a sjajan je bio i lijevo krilo Milan Duvnjak. Još su u igru ulazili Mirza Dervenčić i Edvin Begović.

Nakon šoka koji je zavladao u ekipi ,,Čelika'' nakon povrede Šabanovića u posljednjoj sekundi prvog poluvremena, ,,Čelikovci'' su se u poluvremene ,,pribrali'', a rezervni golman Dragan Starčević je u drugom poluvremenu dostojano zamijenio svog kolegu Šabanovića zabilježivši čak 14 odbrana.  
-    Hvala igračina na borbenosti, na požrtvavanju i čestitka na osvojenim bodovima. Ja se ponosim ovim timom i njihovom odnosom prema igri, jer ,,ginu '' za svakom loptom. Tako se brani čast Kluba i čast grada Zenice  – kaže Pane Škrbić, predsjednik Kluba.

 ČELIK: Šabanović (8 odbrana), Starčević (14 odbrana), Dervenčić. Adnan Begagić, Begović, Bajramović (5 golova), Kadić (8 golova), Šahi-nović (13 golova – 2 iz penala), Duvnjak (2), Aldin Begagić (2), Davor Lučić  (5), Šarenac, Kasumović i Kobilica. Trener: Miki Filipović.

 LEOTAR: Budjen, Knežević, Vico, Mista (6 golova), Buha (1), Koračević (5), Žarković (3), Dragan Žarković (3), Velibor Žarković (1), Gugolj, Fržović, Pekić, Jokanović, Pedić (4), Davidvoić (2) i Crkvenjaš (4). Trener: Milanko Savčić.

 Igrano u Sportskoj dvorani u Trebinju, pred oko 500 gledalaca.

 Isključenja: ,,Leotar’’ 10 minuta, ,,Čelik’’ 8 minuta. Penali: ,,Leotar’’ 4 penala (3 iskorišćena, 1 Šabanović odbranio), ,,Čelik’’ 3 penala (2 iskori-štena).

Sudijski par: Darko Džeba i Andrej Kolobarić – oba iz Mostara – odlični. Delegat: Hamid Dadžanović (Sarajevo).

POBJEDA – POKLON PREDSJEDNIKU KLUBA

Igrači ,,Čelika’’ su u Trebinju, dva sata prije početka utkamice održali ,,zatvoreni sastanak’’, na kome su odlučili da pobjedu u Trebinju protiv ,,Leotara’’, kao rođedanski poklon posvete predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću.
-    Željeli smo da našem predsjednku Panetu Škrbiću, kojeg svi neizmjerno poštujemo, volimo, cijenimo  i podržavamo, u znak zahvalnosti za sve što čini za nas, bodove  iz Trebinja  darujemo njemu kao rođendanski poklon. Znamo da mu je to najdraži poklon, draži nego da mu bilo šta ,,materija-lno’’ poklonimo. Predsjednik Škrbić je uvijek uz nas, i u dobru i u zlu, zaslužuje naše potpuno poštovanje svih igrača bez rezerve i zato smo se zakleli prije utakmice i to ispunili – da ćemo ,,ginuti’’ na terenu da bi mu darovali ovu pobjedu i tri boda u Trebinju – kaže kapiten ,,Čelika’’ Emir Šahinović Bubi.

PROTIV KONJUHA – NIŽE CIJENE ULAZNICA
Za derbi utakmicu drugog kola Premijer lige BiH u rukometu između  ,,Čelika’’ i ,,Konjuha’’ iz Živinica u Zenici, 21. septembra u 20.00 sati, puštene su u prodaju ulaznice po nižoj cijeni od onih u prethodnom kolu.
Naime, osnovna cijena ulaznica, koje se mogu dobiti u prostorijama Kluba ,,Čelik’’ u prostorijama kod Hotela Internacional i pred samu utakmicu u Gradskoj arena, ostale je ista – 4 KM, dok su niže cijene   za posjetioce ženskog pola (cijena 2 KM), a za djecu do 15 godina ulaz je besplatan.

Čitano 3951 puta Zadnji put promjenjen nedjelja, 18 Septembar 2011 16:28