20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 22 Decembar 2011 08:48

Rukometni klub Čelik - prijem Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rkcel1PRESS I PRIJEM U RK ,,ČELIKU''  Najbolji rezultati u 61. godini postojanja Na svečanom prijemu i press konferenciji u hotelu ,,Zenica'', a povodom osva-janje titule jesenjeg šmpiona države 2011. godine u Premijer rukometnoj ligi BiH, uz prisustvo svih rukometaša, članova Uprave i novinara, igračima je čestitan  najveći uspjeh ,,Čelika'' u njegovoj 61.-godišnjoj istoriji.  Svečanosti je prisustvovao i načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović, koji se obratio okupljenim novinarima i rukometašima.

RIJEČ NAČELNIKA SMAJLOVIĆA

,,Čestitam vam na najvećem uspjehu u istoriji RK Čelika!  Ja sam još prije gotovo godinu dana rekao da ste Vi najbolje organizovani Klub  u gradu, a iza dobre organizacije slijede i odlični rezultati. Ja od vas očekujem i u narednoj godini da nastavite krupnim koracima naprijed. Meni se najviše dopada vaša borbenost, vaše izgaranje na terenu.  Ni rezultat uvijek nije najbitniji. Ipak, osvojili ste u ovoj godini  bez greške i bez izgubljenog boda prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije, pa osvojili titulu špampiona države u jesenjem dijelu prvenstva – to mogu samo najbolji.  Ja očekujem da Čelik u narednoj godini ,,ide'' u Evropu. Mi vas nismo ove godine finansijski adekvatno pratili. Vjerujem da ćemo u narednoj godini imati uslova da to bolje učinimo. Još jendom od srca vam čestitam'' – rekao je načelnik Smajlović obraćajući se rukometašima i novinarima.

Na svečanosti su govorili Pane Škrbić, predsjednik kluba, zatim kapiten tima Aldin Begagić,  državni reprezentativac Adnan Šabanović, golgeter Davor Kadić,  zatim  Milan Duvnjak, Edvin Begović  i Goran Šarenac, te trener Ljubomir Miki Filipović.  Svi se oni slažu u jednom:  Čelik je vlastitim zala-ganjem i stalnom borbom na parketu postigao fantastičan rezultat u ovoj godini i samo nastvaljanjem    ozbiljnog rada i zalaganja cijelog  Kluba i tima i kolektivnom igrom Čelik  može nastaviti svoj sjajni hod ka uspjehu.

ALDIN BEGAGIĆ:

U ime igrača hvala Upravi i treneru, hvala svima koji  su nam pomogli da postignemo najbolji rezultat u istoriji našeg Kluba. Sada idemo na pauzu i  to je mnogućnost da se u miru i dobro ,,presaberemo''. Naš put i ciljevi, put uspjeha je jasan. Od Uprave očekujem da ćemo se u pauzi prevenstva pojačati i idemo dalje u pobjede – kaže Begagić.

ADNAN ŠABANOVIĆ:

Drago mi je da je ,,Čelik'' u posljednjih godinu dana krenuo putem vrhunskih rezultata i ka izlasku Kluba u Evropu. Ja sam se  i ranije, prije nego što sam postao član ovog Kluba,  čudio što RK Čelik nema veće ambicije i rezultate, jer ima ambijent, ima dvoranu najlješu u državi, ima publiku koja zna šta je rukomet, ima infrastrukturu... Nakon povrede počeo sam sa trenizima i sretan sam što na proljeće mogu stati na gol Čelika i pomoći svom klubu u odbrani jesenje titule šampiona – kaže Šabanović.

LJUBOMIR FILIPOVIĆ:

Rukomet je kolektivna igra i mi gajimo stil kolektiva. Zadovoljan sam sa onim što su moji igrači postigli ove godine. Premijer liga BiH je sve jača i jača i ja mislim da nema slabih protivnika. I oni koji su vrhu i oni koji su na dnu mofaju stalno biti ,,pod naponom'' i na oprezu. Ja se nadam da će Čelik, uz manja pojačanja, i na proljeće nastaviti  pobjedonosni hod. Hvala Upravi, hvala načelniku Općine Husejinu Smajloviću, hvala gradu što su nas je podržali... – istako je trener Ljubmir Filipović.

PREDSJEDNIK KLUBA PANE ŠKRBIĆ JE, IZMEĐU OSTALOG, REKAO:

Mi smo prije sedam mjeseci završili takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH, sa 21 utakmicom i 21 pobjedom, sa 900 datih golova, 43 po utakmici. U Premijer ligi BiH, koja je višestruko jača, od 13 utakmica u jesenjem dijelu prvenstva zabilježili smo deset pobjeda, jednu neriješenu utakmicu i dva poraza. Postigli smo 448, a primili 396 golova. Jedini smo Klub  u regionu, uz  RK Zagreb koji je to postigao  prije 20 godina, da smo  ekspresno iz Druge lige došli  na čelo Premijer lige. Uz to izborili smo mjesto među osam najboljih ekipa u Kup takmičenju BiH – istakoa je Škrbić.
Da bi sve to postigli na terenu smo imali ekipu koja zna, hoće, može i mora ići dalje. Mi smo stvorili ekpu boraca, ,,ratnika''na terenu, momke koji na terenui ginu za boje kluba... Naš koncept je da je sport prijateljstvo, a ne rat, drugarstvo, a ne svađa, spajanje i saradnja, a ne razdvajanje i sukobi. Mi želimo da svim klubovima budemo kako se to kaže na terenu ,,ljuti nepri-jatelji'', a van terena istinski sportski prijatelji. Imamo dobru i modernu orga-nizaciju kluba, dobar rad trenera Filipovića, složnu i stablnu ekipu u svakom pogledu – govori Škrbić.

AMBICIJE - EVROPA

Škrbić dalje kaže:
Već 3. februara nastvalja se takmičenje u Premijer ligi. Naše ambicije su velike: ostati u vrhu Premijer lige i na proljeće, izboriti baraž u 3+3 ligu u prvenstvu, izbortiti mjesto u finalu Kupa BiH i izlazak u Evropu. Da smo samo prije godinu dana izrekli takave ambicije – svi bi rekli da smo neozbiljnji i ludi. Danas su ti ciljevi naša realnost...
Na kraju predsjednik Škrbić je zahvalio svim igračima pojedinačno,uključujući i dva igrača koji od prije desetak dana nisu više članovi ,,Čelika'' (Šahinoviću i Bajramoviću), uz dobre želje za njihov dalji dobar žvotni i sportski put.

U svečarskom govoru Škrbić se posebno zahvalio i novinarima, novinama i radio i TV kućama koje su pomno prate rad i rast ,,Čelika'', uključujući i veliku zahvalnost ZenicaBlogu.

ONI SU IZNIJELI TERET PRVENSTVA

Aldin Begagić, Davor Kadić, Adnan Šabanović, Dragan Starčević, Goran Šarenac, Milan Duvnjak, Edvin Begović, Mirza Dervenčić, Davor Lučić, Amer Ekinović, Kemal Vidimlić, Edin Gušić, Haso Ćosić, Dženan Hodžić, Adnan Begagić, Anes Bečić, Amar Kobilica,  Jasmin Beganović i Ubertin Kovačević.

Čitano 3423 puta