20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 Januar 2012 23:32

Pripreme RK Čelik od 9.1. Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

adnan sabanovicPrema odluci klupskog rukovodstva, a na preporuku dr. Amira Salčina, klupskog ljekara i poznatog i priznatog BiH stručnjaka – specijaliste ortopeda, koji je obavio operativni zahvat tetive na nozi Adnana Šabanovića, golmana RK ,,Čelika'' i državne reprezentacije, od petka Šabanović se iz rodnih Zavidovića seli u Fojnicu na oporavak, gdje će u rehabilitacionom centru ,,Reumal'' po specijalnom programu provesti osam dana.

- Drago nam je da oporavak Šabanovića ide kako treba. Fojnica je jedna važna ,,stanica'' na putu stabilizacije njegovog zdravstvenog stanja, a odmah po povratku iz Fojnice on će se prikljčiti redovnim trenizima ekipe u Zenici – kaže nam Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika''. U ,,Čeliku'' očekuju da će Šabanović, uz beka Dominikovića, biti najveće pojačanje tima u nastavku prvenstva i da će već 3. februara u utakmici sa Leotarom iz Trebinja pred zeničkom publikom stajati na golu ,,Čelika''.

Pripreme rukometaša ,,Čelika'', gdje ,,Čelik'' u nastvaka sezone ulazi s optimizomom i nastavkom borbe na dva fronta: u prvenstvu borba za plasman za baraž 3+3, a u Kupu BiH ,,Čelik'' želi da bude finalista i da ,,Čelik'' organizuje finale Kupa BiH u 5. i 6. maja ove godine u zeničkoj Areni. 

- Period za pripreme je veoma mali. Prvenstvo počinje 3. februara i zato su svi naši igrači imali ,,domaći zadatak'' da i za vrijeme totalne prvenstvene pauze ne prestaju sa pripemama. U ostataku priprema, koje počinju 9. januara ćemo paralelno raditi i na ,,punjenju akumulatora'' odnosno fizičkoj pripremljenosti tima, ali i na radu s loptom. Imaćemo i dvije-tri kontrolne utakmice. Možda na par dana odemo i negdje van Zenice, ali o tom po tom – kaže Ljubomir Filipović.

Čitano 3262 puta