28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 20 Januar 2012 23:32

Pobjeda Čelika u Maglaju Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rukometcelikRukometaši zeničkog ,,Čelika'' odigrali su prvu prijateljsku utakmicu pred nastavak prvenstvene sezone u Premijer ligi BiH, protiv RK ,,Maglaja'' u Maglaju. Rezulat: 30:27, poluvrijeme 15:13 za ,,Čelik''. Bila je to odlična trening utakmica, u kojoj su treneri Filipović i Hajrulahović imali prilike da isprobaju sve raspoložive igrače - kod ,,Čelika'' u borbi za vrh tabele, a kod Maglaja za opstanak u Pemijer ligi.

Bila je to dobra, zanimljiva i borbena utakmca, u kojoj je ,,Čelik'' vodio tokom čitave utakmice. Trener ,,Čelika'' Filipović započeo je utakmicu: na golu Starčević, bekovski trio Dominiković – Šarenac – Lučić, krila Duvnjak i Kadić i pivotmen Begagić. Kasnije, na mjestu srednjeg beka zaigrao je Milan Ivančev, a još su igali Dervenčić, Ekinović, Begović, Bečić, Hodžić i drugi.

Golove za ,,Čelik' postigli su: Davor Kadić 10, Duvnjak i Šarenac po 5 golova, Lučić 4, Dominiković i Dervečić po 2, a Begagić i Ivančev po 1 gol. Najviše golova za ,Maglaj'' postigao je Aldin Mehinović (8). 

Iako do početka prvenstva još mnogo toga treba da se uradi i popravi, trener Filipović već sada može biti zadovljan s onim što su pokazali prije svega golman Starčević (17 odbra-na), zatim Duvnjak, Šarenac i Lučić, te Milan Ivančev.

- Zadovoljan sam onim šta su moji igači pokazali u Maglaju. Imamo još 15 dana priprema do početka prvenstva i utakmice sa Leotarom iz Trebinju u Gradskoj areni i predstoji nam dalje uigravanje tima – izjavio je Miki Filipović, trener ,,Čelika''. Reprezentativni golman Adnan Šabanović nije branio u ovoj utakmici, ali će već na uzvratnoj utakmici u Zenici, koja se igra u srijedu 25. januara, stajati na golu ,,Čelika''.

Čitano 3062 puta