19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 27 Juli 2011 19:25

Press nakon EP Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)
eusabih1Danas je u prostorijama Općine Ilidža održana press konferencija povodom održanog 5. Evropskog univerzitetskog prvenstva u karateu, gdje su se organizatori zahvalili na podršci medijima i institucijama koji su stali iza njih. Tehnički organizator 5. Evropskog univerzitetskog prvenstva u karateu 2011. bio je Karate klub Ilidža.


Prisutnim medijima su se obratiti selektor kadetske karate reprezentacije Bosne i Hercegovine Ramiz Potur, selektor seniorske karate reprezentacije BiH Suad Ćupina, te načelnik Općine Ilidža Senaid  Memić.

Na press konferenciji zvanično je saopšteno da je u ekipnom muškom takmičenju Univerzitet Sarajevo osvojio zlatnu medalju, a u timu Univerziteta u Sarajevu, borio se i Nermin Potur, karate reprezentativac Bosne i Hercegovine i sportista godine u BiH 2010.

U ime ovog velikog sportskog uspjeha, obratili su i karatisti Nermin Potur, Alem Kupusović, Admir Zukan, Adi Kurtović, Nedžad Jusić, Lamadžema Edin i Goran Sanel koji su se ovom prilikom i zahvalili organizatoru i čestitali jedni drugima na uspješno završenom prvenstvu.
Sarajevo je na 5. Evropskom univerzitetskom prvenstvu u karateu bilo domaćin oko 350 takmičara iz 23 zemlje Evrope, a čestitke organizatoru, Karate klubu Ilidža, na organizaciji 5. Evropskog univerzitetskog prvenstva u karateu  uputili su delegati Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA), kao i potpredsjednik Evropske karate federacije ( EKF), Stjepan Čelan.

Čitano 3292 puta