29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 01 Avgust 2011 19:16

Sušić pozvao i Zahirovića Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

zahirovic-zenitKao što je Safet Sušić, selektor naše A reprezentacije i najavljivao za utakmicu protiv Grčke poziv je uputio i 21-godišnjem veznjaku ruskog Spartak Nalčika, Adnanu Zahiroviću.

Ovaj mladi reprentativac je već ubilježio debi za A tim u Antaliji kada je reprezentacija sastavljena od igrača iz Premijer lige igrala protiv selekcije Poljske (2:2).


Utiske nakon poziva Sušića za naš portal podijelio je bivši igrač Čelika koji je ove sezone naš najstandardniji igrač u najjačoj ruskoj diviziji.

“Bio sam zbunjen kada su mi u klubu rekli da sam dobio poziv za okupljanje. Prvobitno sam mislio da je poziv za selekciju U-21. Uvjerio sam se tek nakon što sam razgovarao sa Elmirom Pilavom sekretarom naše reprezentacije. Naravno mojoj sreći nema kraja, iako sam već debitovao za našu A-reprezentaciju. Ipak, sada ću biti rame uz rame sa Džekom, Spahićem, Hasagićem, Pjanićem koje sam do jučer gledao samo na televziji”, ističe Zahirović, te dodaje:

“Ovo su sretni dani u mom životu, jer nakon što sam potpisao za Spartak i izborio mjesto standardnog igrača u timu, stigao je poziv selektora mlade reprezentacije Vlade Jagodića za utakmicu sa San Marinom koju smo riješili u svoju korist. Sada kao šlag na tortu stigao je i poziv selektora Sušića. Priznanje mi je i velika čast da nosim dres naše najbolje selekcije. Hvala selektoru na pozivu, a ja ću pokušati profesionalnim odnosom i radom na treninzima opravdati njegovo povjerenje”.

Dino Kurbegović/SCSport.ba

Čitano 4451 puta