28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/francubi
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/francubi
utorak, 11 Oktobar 2011 22:48

Galerija: Francuska 1 : BiH 1 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Nogometaši BiH večeras su neriješenim rezultatom u Parizu pokazali bosansko (i hercegovačko) srce. Pogledajte fotose sa utakmice i oko stadiona. Nogometne reprezentacije Francuske i Bosne i Hercegovine su u desetom kolu D-grupe kvalifikacija za EP večeras u Parizu odigrale neriješeno 1:1 (0:1).

 

Bosna i Hercegovina povela je u 40. minuti golom Edina Džeke, a konačnih 1:1 postavio je Samir Nasri u 78. minuti iz penala. Susret na stadionu "Stade de France" sudio je Craig Thomson iz Škotske. Ovim remijem Francuzi su izborili plasman na EP 2012. u Poljskoj i Ukrajini, dok će BiH imati drugu šansu u baražu. Ime protivnika u dodatnim kvalifikacijama BiH će saznati u četvrtak.

Nogometne reprezentacije Francuske i Bosne i Hercegovine su u posljednjem kolu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2012. večeras u Parizu odigrale neriješeno 1:1 (0:1).

BiH je povela u 40. minuti golom Edina Džeke, a konačnih 1:1 postavio je Samir Nasri u 78. minuti iz penala.

Susret na stadionu "Stade de France" sudio je Craig Thomson iz Škotske.

Bosna i Hercegovina nije uspjela. Mada su odigrali veoma dobro, posebno u prvom poluvremenu, izabranici selektora Safeta Sušića nisu mogli doći do pobjede nad Francuskom, koja je zahvaljujući golu iz penala došla do izjednačenja i plasmana u Poljsku i Ukrajinu.

Za bh. tim kobna je bila 77. minuta, kada je Samira Nasrija na ivici šesnaesterca oborio Emir Spahić. Sudija Thomson procijenio je da se radi o prekršaju za najstrožiju kaznu, a nogometaš Manchester Cityja Nasri savladao je Asmira Begovića, koji je na početku drugog poluvremena na golu bh. selekcije zamijenio povrijeđenog Kenana Hasagića.

Bosna i Hercegovina je, inače, odlično odigrala prvo poluvrijeme, u kojem je u potpunosti zaustavila Francuze i stvorila nekoliko dobrih prilika. Nagrada za bolju igru došla je u 40. minuti, kada je Džeko prevario čuvara Ramija i s ivice šesnaetserca preciznim udarcem savladao Huga Llorisa.

U drugom poluvremenu Francuzi su pruzeli igru, krenuli potpuno napadački, ali su i pored nekoliko prilika do gola uspjeli doći iz kaznenog udarca.

Reprezentacija BiH u ovom susretu je nastupila u sastavu:
Hasagić (od 46. Begović), Papac, Spahić, Rahimić, Pjanić, Misimović, Džeko, Mujdža (od 61. Maletić), Lulić, Medunjanin (od 71. Zahirović), Pandža.

Za Francusku su igrali: Lloris, Evra, Rami, Cabaye (od 61. Gameiro), Nasri, Reveillere, Menez, Malouda (od 61. Martin), M'Vila, Remy (od 81. Diarra), Abidal.

Zahvaljujući osvojenom bodu Francuzi su zadržali prvo mjesto u grupi i direktno se plasirali na EP. Bosna i Hercegovina je osvojila je drugo mjesto i novu šansu za plasman na EP imat će u dodatnim kvalifikacijama. Ime protivnika saznat će u četvrtak na žrijebanju u Krakowu.

{gallery}francubi{/gallery}

Čitano 4146 puta Zadnji put promjenjen utorak, 11 Oktobar 2011 23:17