20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 07 Novembar 2011 20:37

Saopćenje N/FSBiH o ulaznicama Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Danas je na oficijelnoj web stranici Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine objavljeno saopštenje povodom prodaje i distribucije karata za utakmicu baraža koju BiH igra protiv Portugala.

Saopštenje vam prenosimo u cjelosti.

Od žrijebanja parova baraža za EURO 2012. godine, koje je izvršeno u Krakowu,13. 10. 2011. godine, NS/FS BiH je primio veliki broj zahtjeva za kupovinu ulaznica za utakmicu Bosna i Hercegovina – Portugal (stadion “Bilino polje” u Zenici, 11. 11. 2011.). Taj broj je bio veći čak i od ukupnog kapaciteta stadiona “Bilino polje”, te je bilo neophodno izvršiti selekciju prispjelih narudžbi.

Zbog ogromnog interesovanja navijača i ograničenog broja mjesta na stadionu “Bilino polje”, a nakon svestranog razmatranja svih zahtjeva, odlučeno je da, shodno zaključenom ugovoru o poslovnoj saradnji, NS/FS BiH ustupi agenciji “Centrotrans” 4.000 ulaznica za slobodnu prodaju, uz dogovor prema kojem jedan navijač može kupiti najviše tri ulaznice.

Prodaja preostalih ulaznica odobrena je igračima “A” reprezentacije i članovima Stručnog štaba, klubovima i školama fudbala iz cijele BiH, entititetskim savezima (NS F BiH i FS RS), kao i kantonalnim/županijskim/područnim savezima (putem entitetskih saveza), različitim institucijama na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou, invalidskim organizacijama, sponzorima i poslovnim partnerima NS/FS BiH, sportskim radnicima, agencijama koje su ranije potraživale ulaznice i za manje atraktivne utakmice, zatim navijačkoj grupi “BH Fanaticosi”, te uposlenicima i članovima organa NS/FS BiH. Na ovaj način, ulaznice će dobiti navijači BiH iz različitih dijelova naše zemlje.

Treba istaći da je, iz bezbjednosnih razloga, za ovaj meč štampano oko 1.000 ulaznica manje u odnosu na ukupni kapacijet stadiona. U prodaju je pušteno ukupno 10.200 ulaznica, dok se ostatak odnosi na VIP pozivnice i besplatne ulaznice.

NS/FS BiH je svjestan da navedenom susretu u Zenici ne mogu prisustvovati svi koji su željeli, jer je sasvim sigurno da bi za ovako značajnu utakmicu bio pun i nekoliko puta veći stadion od “Bilinog polja”. Međutim, opredjeljenje Saveza je bilo da se meč igra na ovom stadionu, imajući prevashodno u vidu stavove igrača i Stručnog štaba i takmičarski interes, cijeneći da će u Zenici naš državni tim imati povoljnije uslove za ostvarenje željenog rezultata u prvoj utakmici baraža. Zbog toga je Savez istrajao u nastojanju da nadležnim inspektorima za stadione i organima UEFA, koji su odlučivali o ovom pitanju, dokaže da stadion “Bilino polje”, uključujući i teren, zadovoljava sve uslove za ovu utakmicu.

Uzimajući u obzir naprijed navedeno, uvjereni smo da će sportska javnost razumjeti opredjeljenje NS/FS BiH da različitim kategorijama stanovništva iz cijele Bosne i Hercegovine omogući prisustvo pomenutoj utakmici, te da će navijači koji 11. 11. 2011. godine budu na stadionu “Bilino polje”, kao i uvijek do sada, zdušno bodriti naše “zmajeve” na putu do pobjede, stoji u saopćenju iz N/FS BiH.

(SPORTportal)

Čitano 4229 puta