Printaj ovu stranu
četvrtak, 10 Novembar 2011 09:16

Zastave BIH povodom utakmice Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Komunalci u Zenici su jutros počeli postavljanje hiljada zastava BiH na većini stubova rasvjete na glavnim saobraćajnicama. Inače, to je uobičajena praksa dobrih domaćina u Zenici, kada u ovaj grad dolazi naša nacionalna selekcija. Pogledajte kako je izgledalo rano jutarnje ukrašavanje grada, te pročitajte hoće li biti FAN zone na Kamberovića polju ovaj put...

Povodom predstojeće Baraž-utakmice za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo 2012 Bosna i Hercegovina – Portugal, koja se igra 11.11.2011. u Zenici na stadionu Bilino polje, volonteri Lokalnog omladinskog vijeća regije Zenica (LOV) u dogovoru sa predstavnicima Nogometnog/fudbalskog saveza BiH pripremit će poseban svečarski dekor na stadionu.

LOV regije Zenica štampat će oko 15 hiljada navijačkih rekvizita (A 3 format) na kojima se nalaze boje zastave Bosne i Hercegovine (sa jedne strane žuta boja, sa druge strane plava boja). Također, na samoj utakmici promovisat ćemo moto: „DOBRODOŠLI U ZENICU – nogometni centar Bosne i Hercegovine“ i ponovo poruku: 'STOP huliganstvu i nacionalizmu'! Volonteri LOV-a će na svaku stolicu stadiona postaviti zastavice, te na taj način uveličati ovaj nogometni spektakl i iskoristiti jedan ovakav europski događaj u Zenici za pozitivnu promociju i afirmaciju našeg grada i naše zemlje.

LOV priprema poseban svečarski dekor i u gradu. Na ulazima u Zenicu biće postavljeni veliki transparenti: 'Dobrodošli Sajini zmajevi'! Glavne gradske ulice i trgovi biće ukrašeni zastavama BiH, po gradu će biti oblijepljeni veliki posteri naše reprezentacije. ZENICA će, opet, pokazati da je sportsko srce BiH.

Ovim putem obavještavamo javnost da iz sigurnosnih razloga nismo organizovali fan-zonu 'Peta strana Bilinog polja' za sve navijače koji neće biti na utakmici, ali da će u slučaju pozitivnog rezultata za našu reprezentaciju u petak, LOV regije Zenica biti tehnički i organizaciono spreman da uz podršku Općine Zenica organizuje fan-zonu u Zenici, u utorak 15.novembra, za direktan prijenos utakmice iz Lisabona Portugal-BiH. (javnost će biti blagovremeno obavještena!)

Čitano 4786 puta
zblog

Posljednje od zblog

Povezani članci (by tag)