29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/batonsah
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/batonsah
utorak, 18 Oktobar 2011 06:24

Baton šahovski turnir Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Povodom 15 oktobra Međunarodnog dana slijepih(" Dan bijelog štapa" ) Klub paraolimpijskih sportova" BATON" Zenica,  za osobe sa posebnim potrebama u šahovskom domu u Zenici organizovao je jednodnevni turnir u šahu.
 
Učešće je uzelo dvadesetak takmičara, osoba sa posebnim potrebama raspoređenih u tri osnovne kategorije i to :slijepa i slabovidna lica, amateri šahisti te afirmisani šahisti a turni je se igrao po svicarskom sistemu.

 

U kategoriji slijepih i slabovidnih osoba prvo mjesto je pripalo Mehić Nihadu drugi je bio Muratović Ramo, dok je treće mjesto pripalo Isaković Murniru.

Pobjednik u kategoriji afirmisanih osoba bio je Bajramović Halid, Karalić Ahmed je zauzeo drugo mjesto dok je treći bio Ređepi Mehmed.


I na kraju u kategoriji šahista amatera Ahmetović Sejad je zauzeo prvo mjesto Redžić Mirsad je bio drugi dok je treće mjesto pripalo Dizdarević Ibrahimu.

Takmičenje je proteklo u dobroj atmosferi a mi u Klubu “Baton” zadavoljni smo činjenicom da smo uspijeli napraviti jedno lijepo druženje povodom ovog međunarodnog jubileja.

Podpredsjednik KPS Baton Zaim Imamović

{gallery}batonsah{/gallery}

Čitano 3069 puta