25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 02 Januar 2012 07:38

Skijanje za učenike Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Godina koja je za nas za Savez društava –udrugu pedagoga fizičke kulture općine Zenica i Ze-do kantona ,ostaće zabilježena kao jedna od najuspješnijih.Zahvaljujući agilnom upravnom odboru na čelu sa profesorom Erminom Zukićem u 2011 godini osim uspješne organizacije Malih olimpijskih igara, u Zenici je u septembru održan Prvi međunarodni seminar za nastavnike i profesore tjelesnog odgoja .Cilj seminara bila je prezentacija najnovijih saznanja i naučnih istraživanja o efektima primjene tjelesne aktivnosti na antropološki status učenika i učenica i njihova implementacija u praksi tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Predavač na seminaru bio je prof dr.Vladimir Findak, emiritus nauka, redovni profesor Kineziološkog fakulteta u Zagrbe. Početkom septembra startala je i Sportska škola za uzrast djece od 4. do 10 godina.Ovaj projekat naišao je veoma brzo na dobar odziv kako kod djece tako i kod roditelja.Ovu školu trenutno pohađa oko 100 malih zeničana.U saradnji sa javnom ustanovom predškolskog vaspitanja i odgoja ,sa predmetom tjelesni odgoj ušlo se u zenička obdaništa.Kako projekat ima važan uticaj na razvoj djece i neka od zeničkih privatnih obdaništa su pokazala interesovanje za uključivanje u njegovu realizaciju. Prve sportske predškolske igre djece Ze-do kantona održane su 25.novembra u Gradskoj areni u Zenici.

 

Organizator je ponovo bilo Udruženje pedagoga fizičke kulture Zeničko-dobojskog kantona..Više od tri stotine dječaka i djevojčica iz 11 ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja sa prostora Zeničko-dobojskog kantona igralo se,smijalo,pjevalo i nadmetalo na prvim predškolskim sportskim igrama.

Za predstojeći zimski raspust Društvo-udruga pedagoga fizičke kulture općine Zenica po veoma povoljnim cijenama ,organizuje zimovanje djece na Smetovima, Pridolcima i Rostovu u tri smjene.Prva smjena je od 2.do 6 januara, druga od 9.do 13 januara a treča od 16.do 20 januara. Zavisno od vremenskih prilika zimovanja obuhvataju korištenje ski liftova , obuku skijanja,sendvić, čaj i prevoz.
cijena aranžmana Rostovo 250 KM puni pansion, Pridolci 150,00 KM i Smetovi 100,00 KM.

Čitano 3754 puta