20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 19 Februar 2012 18:12

Prijavi se: Škola samoodbrane Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Karate klub „Kumite“ iz Zenice objavljuje da počinje sa radom prva škola samoodbrane u našem gradu. Treninzi ove grupe sadrže tehnike samoodbrane iz svih primjenjujućih borilačkih vještina: Aikido, Ju Jutsu, Krav Maga, Hapkido, Karate, Muai Thai, itd., a isti se održavaju u prostorijama Karate kluba „Kumite“ na adresi Mejdandžik broj 4.(mala sala vrtića Pčelica, iza Kineskog zida) svakog utorka i četvrtka od 18:45 – 20:00 sati.

Treninzi obogaćeni tehnikama samoodbrane su fokusirani na izgradnji automatizacije svakog pokreta s ciljem pravovremene reakcije osobe koja je ugrožena. Tehnike ne zahtjevaju određenu fizičku spremu, jer se više potencira na uvježbavanju samopouzdanja i psihičke pripremljenosti kako bi napadnuta osoba reagovala mirno u svakoj situaciji. Obzirom na nepostojanje ulaznih performansi kandidata, samoodbrana je savršeno prilagođena i osobama nježnijeg spola.

Na treninzima samoodbrane kandidati će pored osnovnih tehnika samoodbrane, imati mogućnost naučiti i uvježbati vještine verbalne odbrane, odbranu od mnogo krupnijeg napadača, džeparoša, razbojnika, oslobađanje od raznih hvatova, gušenja, napada ručnim i nožnim udarcima, raznim oruđima i oružjima, te primjenu raznih oruđa i oružja u samoodbrani koji se svakodnevno nalaze u našoj blizini. Takođe ćemo raditi i na podizanju fizičke spreme kandidata, kontroli straha i panike, pravovremeno djelovanje u stresnim situacijama, upoznavanje sa vitalnim tačkama, i još mnogo toga.

Treninge vodi Elvir Huseinspahić, dugogodišnji trener i instruktor, majstor karatea II DAN, u zadnjih deset godina usavršavao tehnike samoodbrane Aikido-a, Ju Jutsu-a, Krav Maga, Hapkido, Muai Thai, ... te Tradicionalnog karatea u kojem je osnovni cilj samoodbrana i savladavanje protivnika jednim udarcem, u zadnje tri godine instruktor borilačkih vještina i samoodbrane Sudske policije Ze-do kantona.
Prijave su u toku, a istu možete izvršiti putem naše web stranice: http://www.karate-kumite.com . Više informacija možete dobiti na broj mobitela 062/644/830, ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Čitano 3850 puta