Printaj ovu stranu
utorak, 02 Avgust 2011 23:20

Sarajke domaćin grupe LP Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

znks0Najtrofejniji bh. klub u ženskom nogometu SFK 2000 Sarajevo domaćin je kvalifikacija za Ligu prvaka 2011/12. koje će se održati u Sarajevu (stadioni Koševo i Grbavica), od 11. do 16. augusta 2011.

Dođite da podržimo naše najuspješnije sportistkinje! Pod pokroviteljstvom UEFA-e Generalni sponzor: MESSER - Sponzori i prijatelji manifestacije: HOTEL BRISTOL, Zenicablog portal

 

Od 11. do 16. augusta igraju se kvalifikacije za UEFA Ligu prvaka za žene. Naš najtrofejniji ženski nogometni klub SFK 2000 Sarajevo, čiji je generalni sponzor Messer BH Gas,  i ove godine je predstavnik BiH, s obzirom da su deveti put za redom osvojile titulu prvakinja BiH.

Ove godine su dobile i domaćinstvo, što je za klub i popularizaciju ženskog fudbala u BiH od velikog značaja. Također, SFK 2000 se po prvi put nalaze u prvoj jakosnoj skupini, tj. nosioci su grupe, što je ogroman uspjeh kluba.

Dakle, tri  ekipe koje će u augustu doći u Sarajevo, po bodovima i plasmanu na UEFA rang-listi su ispod naših prvakinja koje se nalaze na visokom 22. mjestu. Treba napomenuti da su bh. nogometašice najbolje rangiran tim Balkana, i da su sve zemlje bivše Jugoslavije, a također i Rumunija, Bugarska, Mađarska, Švicarska, Irska, Turska itd., ispod njih.
U Nyonu u Švicarskoj žrijeb je odlučio da  naše prvakinje igraju u četvrtoj grupi sa timovima Gintra Universitetas (Litvanija), Olimpia Cluj-Napoca (Rumunija) i Atasehir Belediyespor (Turska).

Utakmice se igraju na stadionima Asim Ferhatović-Hase i Grbavica.

Čitano 3924 puta
zblog

Posljednje od zblog

Povezani članci (by tag)